“Schietincidenten zijn geen fait divers”

Vlaams sp.a-Parlementslid Yamila Idrissi is verbolgen over de reactie van Molenbeeks Burgemeester Moureaux naar aanleiding van een recent schietincident in de buurt van een school- en kinderdagverblijf. “Zeggen dat dit volledig wordt opgeklopt, is een bewijs van wereldvreemdheid.”

De Brusselse politica stelt zich al even grote vragen bij de uitspraken van de Molenbeekse politiecommissaris die zich afvraagt waar de ouders zich zorgen om maken aangezien het schietincident ’s nachts plaats vond. Hoe zouden de Burgemeester van Molenbeek en zijn commissaris reageren als om twee uur ’s nachts een kogel zich door de dienstingang van het gemeentehuis of het commissariaat boorde, vraagt Idrissi zich af.

In de nacht van 19 op 20 februari is er opnieuw een schietincident geweest in de buurt van de Molenbeekse Vierwindenschool. Een kogel kwam terecht in een deur van de buitenschoolse opvang ‘De Verliefde Wolk’ even verderop. De ouders laten het hier niet bij en plannen opnieuw een actie maar kunnen hiervoor dus op weinig begrip rekenen bij de burgemeester.

“Wat maakt het uit of een schietincident ’s nachts of overdag plaats vindt? Dit soort praktijken moeten scherp veroordeeld en aangepakt worden. Wanneer een burgemeester het protest van ouders af doet met de woorden dat schietpartijen dagelijkse kost zijn legt dit een grote wereldvreemdheid bloot“, aldus Idrissi. Ze stelt zich dan ook ernstige vragen bij het verdere functioneren van burgemeester Moureaux.  

“Wanneer de politiek de ogen sluit voor dit soort incidenten maakt ze het samenleven onmogelijk en dit kan en wil ik niet accepteren. Ik ken heel wat Brusselaars, ook van vreemde origine, die elke dag met hun kinderen naar een school in Diegem rijden. Ze vinden Brussel te onveilig, te onvriendelijk, te vuil… Niemand overtuigt hen om te blijven. Zeker de burgemeester van Molenbeek niet. Je leert er mee leven, of je hoepel maar op, lijkt zijn boodschap. Ondergaan of weggaan.” besluit Idrissi.

Advertenties

One thought on ““Schietincidenten zijn geen fait divers”

  1. Pingback: Je ergernissen van vandaag - deel 39 - Pagina 21

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s