Toerisme Vlaanderen grote afwezige op Winterpret

Afgelopen weekend zette Brussel de eindejaarsfeesten in met de opening van Winterpret. Grote afwezige bleek Toerisme Vlaanderen te zijn. “Als je weet dat Winterpret op 2 miljoen bezoekers mikt, uit binnen – en buitenland, is de afwezigheid van Toerisme Vlaanderen een gemiste kans”, zegt Vlaams parlementslid Yamila Idrissi.
Idrissi vernam dat Toerisme Vlaanderen zelfs geen aanvraag heeft gedaan om standhouder te zijn op de Brusselse kerstmarkt. “Ik zal minister Bourgeois in het parlement vragen of het een bewuste keuze was om Brussel links te laten liggen of dat er eerder sprake is van nalatigheid. In beide gevallen is de afwezigheid van Toerisme Vlaanderen een gemiste kans om Vlaanderen te promoten als toeristische topregio”, stelt Idrissi.
De Brusselse politica merkt op dat Toerisme Wallonië-Brussel (OPT) wel degelijk standhouder is op Winterpret. “Zij zien terecht de meerwaarde in van een aanwezigheid op Winterpret en grijpen deze kans om zich als organisatie en regio te tonen aan de vele duizenden bezoekers”, aldus Idrissi. Vlaanderen mist hier volgens haar dan ook een uitgelezen kans om zich als toeristische trekpleister te promoten.
“Het is geen toeval dat de Engelse touroperators de Brusselse kerstmarkt verkozen als origineelste van Europa. Het parcours doorkruist het hart van de hoofdstad van Europa en biedt zo de kans om alle charmes van Brussel in de winter te ontdekken, om de gastvrijheid van zijn inwoners te ervaren. Kortom een unieke ervaring waar heel wat mensen willen van genieten en waarop Toerisme Vlaanderen niet had mogen ontbreken”, besluit Idrissi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s