Yamila Idrissi herneemt afgewezen VGC-resolutie over Brusselse kinderopvang in Vlaams parlement

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) heeft vrijdagochtend de ingediende resolutie over het echt van kinderopvang in Brussel weggestemd. Het voorstel komt van Elke Roex (sp.a) die samen met de Vlaamse en Franse Gemeenschap in meer aanbod wou voorzien. Haar partijgenoot Yamila Idrissi stapt nu met hetzelfde voorstel naar het Vlaams parlement.

Tegen 2020 moeten in Brussel zowat 4.500 bijkomende plaatsen gecreëerd worden in de Nederlandstalige kinderopvang als gevolg van de demografische groei in de hoofdstad. “Het doel was het recht op kinderopvang ook te doen gelden in Brussel”, aldus Roex. Ze wou zo samen met de Vlaamse en Franse gemeenschap komen tot een behoeftedekkend aanbod en onder meer een lokaal loket kinderopvang oprichten en de betaalbaarheid van de dienstverlening verbeteren.

De meerderheid (CD&V, Open Vld en Groen!) binnen de VGC had onder meer opmerkingen over de samenwerking met de Franse gemeenschap en pleit voor het stimuleren van privé-initiatieven.

Yamila Idrissi volgde de stemming binnen de raad van de VGC en stapt nu naar het Vlaams parlement om daar het voorstel goedgekeurd te krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s