deBuren, onduidelijkheid troef

Vlaams parlementslid Yamila Idrissi (sp.a) betreurt de onduidelijke houding van Vlaams minister Schauvliege rond het nieuwbouwproject van het Vlaams-Nederlands huis deBuren en vraagt meer tekst en uitleg. “We slaan internationaal een bijzonder slecht figuur met dit dossier. Na zeven jaar wordt het dringend tijd voor duidelijkheid”, aldus Idrissi.

Nadat in 2004, bij de opening van het Vlaams-Nederlands huis deBuren werd beslist om een nieuwbouw te voorzien op het belendend perceel beslist minister Schauvliege vandaag dat die plannen voorlopig niet zullen laten doorgaan. Het kabinet van minister Schauvliege volgt hier het voorstel van deBuren dat zelf voorstelt om af te zien van denieuwbouw.

‘’De vrees van deBuren is terecht, zonder de stijging van werkingsmiddelen heeft het geen zin om een groot nieuw huis terunnen. Al zitten deBuren en de minister hier niet op dezelfde golflengte. Terwijl deBuren definitief afzien van het nieuwbouwproject is op het kabinet van Schauvliege te horen dat de bouwplannen niet worden aangepast en de procedure voor de bouwvergunning dus blijft lopen”, aldus Idrissi.

De onduidelijkheid over het al dan niet verder zetten van het nieuwbouwproject heeft ook financiële gevolgen. Idrissi wil van de minister te weten komen wat er met 5 miljoen, die voorzien was voor de nieuwbouw, gaat gebeuren. deBuren vragen hiervan 1 miljoen om hetbestaande gebouw eindelijk duurzaam te renoveren. “De minister stemde hier mee in maar ik wil weten wat de plannen zijn voor de resterende 4 miljoen”, aldus Idrissi.

Idrissi stelt zich hardop de vraag welke gevolgen dit dossier zal hebben voor de internationale uitstraling van Vlaanderen. “Het is bijzonder jammer dat het Vlaams-Nederlands cultuurhuis, een project van de Vlaamse en Nederlandse overheden, verzandt in een stedenbouwkundig kluwen. Hoe willen we anderen overtuigen van ons eigen kunnen als we ons zelf op die manier vast rijden’, aldus Idrissi.

Idrissi wil benadrukken dat de mensen van deBuren er ondanks dit juridisch en politiek kluwen altijd zijn in geslaagd om een kwaliteitsvolle werking uit te bouwen. ‘Ik hoop dan ook dat de minister snel duidelijkheid schept rond dit dossier zodat deze bladzijde definitief kan worden omgedraaid’, besluit Idrissi

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s