Is het Brussels politiekorps wel de vriend van iedereen?

Joeri Hamvas, politieraadslid voor de zone Brussel Hoofdstad Elsene, en Yamila Idrissi, Vlaams Parlementslid, willen dat de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene een diversiteistplan opstelt en snel een training interculturele communicatie organiseert voor haar personeel.

Aanleiding voor deze vraag zijn getuigenissen over de bedreigingen en racistische opmerkingen door agenten op 13 augustus jl. Twee medewerkers van Art2Work; een professioneel inschakelprogramma voor Brusselse jongeren, zouden toen zonder reden zijn opgepakt en zelfs fysiek zijn aangevallen door politieagenten.

De sp.a politici willen dat deze zaak tot op de bodem wordt uitgespit maar zien ook kansen om het Brusselse politiekorps bij te scholen op het vlak van diversiteit en om mogelijk racisme te bannen.

Een politiekorps in een multiculturele stad als Brussels moet de diversiteit van haar stad weerspiegelen om geloofwaardig te zijn. “Elke Brusselaar moet zich kunnen herkennen in het korps, daarom is het opstellen van een diversiteitsplan noodzakelijk” aldus Idrissi en Hamvas. Vandaag is het personeelsbestand van de Brusselse politie voornamelijk blank en mannelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s