Vanavond boekvoorstelling ‘Ah, ces Flamands!’

Ah, ces Flamands! De titel spreekt voor zich…  Een boek over ‘die Vlamingen’, een gemeenschap die voor de Franstalige Belgen zo dichtbij is, maar tegelijkertijd zo veraf. Ook Yamila Idrissi, Vlaams Volksvertegenwoordiger voor sp.a, leverde een bijdrage. Vanavond vindt de boekvoorstelling plaats in Poème 2 te Sint-Gillis. 

Schrijver en journalist Geert van Istendael bundelde in het boek Ah, ces Flamands! bijdragen van Vlamingen met diverse achtergronden over kwesties als cultuur, taal, identiteit, nationalisme, populisme… Een scala van meningen en ideeën over Vlaanderen en haar inwoners. Ook twee Franstaligen werpen hun licht op het stukje België aan de Noordelijke kant van de taalgrens.

Ah, ces Flamands! is een boek dat de complexiteit en de rijkdom van onze gemeenschap onthult. Het werpt een nieuw licht op de crisis die België kent, en waarschijnlijk nog een tijdje zal kennen.

Yamila Idrissi staat als enige Vlaamse Volksvertegenwoordiger tussen klinkende namen als Tom Lanoye, David Van Reybrouck, Etienne Vermeersch,…  Als Nederlandstalige Brusselse van Marokkaanse origine handelt Yamila’s bijdrage over het Islamdebat: ‘Au-delà du débat sur l’islam. Une plaidoirie en faveur de la raison et de l’action.’

Vanavond, maandag 6 juni 2011 om 20u15, wordt het boek Ah, ces Flamands!  voorgesteld in Poème 2, Rue d’Ecosse 30 in Sint-Gillis. Met o.a. Geert Van Istendael, Jacques De Decker, Etienne Vermeersch en Yamila Idrissi. Iedereen is welkom.

 

Ah, ces Flamands! Een publicatie van la Revue Ah!, Revue de l’université de Bruxelles.

Met bijdragen van Benno Barnard, Bea Cantillon, Jacques De Decker, Jozef Deleu, Luc Devoldere, Karel Dobbelaere, Jan Fabre, Guido Fonteyn, Stefan Hertmans, Marc Hooghe & Luc Huyse, Yamila Idrissi, Caroline Lamarche, Tom Lanoye, Alain Platel, Liesbeth Van Impe, Geert van Istendael, David Van Reybrouck, Etienne Vermeersch, ZAK.

Advertenties

2 thoughts on “Vanavond boekvoorstelling ‘Ah, ces Flamands!’

  1. Vanavond kan ik er niet zijn. Maar ik vermoed dat jij heel goed zal reageren op Etienne Vermeersch en Geert van Istendael die zich tegen de moslims hebben uitgesproken. Het publierk moet weten dat hun mening zeker niet door alle Vlamingen wordt gedeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s