Brusselse jongeren al jaren zwemverbod in eigen stad

Voor Yamila Idrissi, Vlaams sp.a-parlementslid, wordt het hoogtijd dat Brussel zich eindelijk om haar jongeren gaat bekommeren en hen de nodige ruimte en perspectieven biedt. Ze vraagt dan ook met aandrang aan de Brusselse regering om de plannen rond het openluchtzwembad terug van onder het stof te halen.

Dit weekend zorgde Brusselse jongeren voor heel wat amok in het Bloso-domein in Hofstade. Vandaag wordt volop gezocht naar antwoorden op dit steeds weerkerend probleem. De Brusselse bevolking neemt jaar na jaar toe en wordt ook steeds jonger. Die jongeren zijn de toekomst van Brussel. Het wordt dan ook hoog tijd dat Brussel een signaal geeft aan deze jongeren. Een signaal van ‘ we care’. Vandaag worden de Brusselse jongeren in de steek gelaten en moeten ze elders op zoek naar open ruimte en ontspanning. Iedereen zal beamen dat er dringend nood is aan meer recreatiemogelijkheden in Brussel.

Het jaarlijks succes van Brussel Bad toont aan dat de vraag groot is. Jong en oud, gezinnen met kinderen en de Brusselse ketjes vinden elkaar daar elk jaar opnieuw. Hoe mooi Brussel Bad ook is, het is onvoldoende. Brussel heeft daarom dringend nood aan een permanente plek waar de jongeren uit Molenbeek, Kuregem (…) zich kunnen uitleven.

Yamila Idrissi verwijst naar het Antwerpse Park Spoor Noord, waar ze ruimte gecreëerd hebben voor jongeren in een moeilijke buurt in de stad. “Waarom kan dit niet in Brussel? Nochtans zijn de plannen voor een Brussels park Noord beschikbaar”, aldus Idrissi. Ze verwijst naar de plannen van Pascal Smet voor een Brussels openluchtzwembad. “Het openluchtzwembad was een uitstekend idee om de Brusselse jongeren hun eigen plek te geven.” Volgens Idrissi heeft het zwembad meer te bieden dan louter ontspanning. “De nood aan redders en opzichters, of het uitbaten van een cafetaria biedt kansen op werkgelegenheid en opleiding. Dit alles zorgt er voor dat de jongeren dit als ‘hun stek’ gaan beschouwen. Uiteraard lost dit niet alle problemen op, maar je zit tenminste wel op de goede weg”, aldus Idrissi.

Jammer genoeg moeten we vandaag vast stellen dat dit geen prioriteit is voor de Brusselse regering. Yamila Idrissi betreurt deze kortzichtige en cynische reactie. “Vandaag zetten we onze jongeren liever op een bus in plaats van hen zelf mogelijkheden tot ontspanning en plezier te bieden. Brussel wacht liever tot de boel ontploft, en liefst op een ander, in plaats van haar verantwoordelijkheid te nemen”, besluit Idrissi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s