persbericht naar aanleiding van het pleidooi van Open VLD voor een verdubbeling van de jobkorting

Jobs belangrijker dan Jobkorting

Gisteren pleitte Open-VLD op haar nationaal congres voor een verdubbeling van de jobkorting.

De jobkorting zorgde afgelopen jaar voor een discriminatie op de Brusselse werkvloer. Leerkrachten in Nederlandstalige scholen die in Brussel wonen, kregen in februari 250 € minder dan hun collega’s die in Vlaanderen wonen. Open VLD wil deze discriminatie nu verdubbelen. Dat Sven Gatz en Guy Vanhengel tegelijkertijd pleiten voor een stadskorting ter compensatie van de jobkorting, wordt nu wel helemaal ongeloofwaardig.

“Het is nogal hallucinant om, op het ogenblik dat er 1000 werklozen per maand bijkomen in Brussel, dat bedrijven massaal vragen om premies voor tijdelijke werkloosheid, of aan werknemers vraagt om 10 % in te leveren op hun loon, 1,4 miljard € te gaan uitgeven voor een korting van minder dan 1 tot 5 % voor wie zijn job houdt.”

De jobkorting moet voor sp.a Brussel niet uitgebreid worden, maar net beperkt tot mensen die weinig verdienen. Als Vlaanderen geld teveel heeft, moet dat geld gaan naar het behoud van jobs en naar het creëren van jobs. Door massaal te investeren bijvoorbeeld in opleiding en talenkennis van Brusselse werkzoekenden .”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s